El procés terapèutic

Entenc la teràpia com un procés de canvi, és un camí cap al benestar. I mentre camines aprens de tu mateix i de la experiència, utilitzant i descobrint recursos que potser no sabies ni que tenies. Aquest camí et porta a comportar-te d’una manera més sabia amb el jo i amb els altres.

Superar una crisis és com desfer un nus. Si el vols desfer a cegues, sense entendre´l, et serà molt difícil. Però si et fixes com estan entramats els fils, sabràs com desfer-lo. Per això és important que en teràpia es treballi en l’autoconeixement i en entendre el problema. Llavors la persona troba, moltes vegades per sí mateixa, la solució.

La primera visita és on es comença a establir una relació de confiança que serà bàsica per tenir una bona aliança terapèutica.  És on pots explicar les circumstàncies que t’han portat a necessitar teràpia i és on jo començo a tenir una coneixença de tu i el teu context. És on establim objectius. En les següents visites anem ampliant el coneixement del que t’està passant, potser haurem d’aplicar alguna prova complementària. Amb tot això tindré un pla terapèutic que ens faci arribar al nostre objectiu. Al llarg del procés seguirem el camí que et porti cap al canvi desitjat, en el que sessió a sessió anirem fent les passes necessàries per poder avançar. Serà un camí que decidirem entre els dos, ple d’emocions i sorpreses. Jo t’hi acompanyaré perquè t’hi sentis segur.

Ansietat2

ANSIETAT I ESTRÈS

Ansietat generalitzada, crisis de pànic, estrés laboral i personal, traumes, obsessions, fòbies.

L’ansietat és una reacció natural davant d’una amenaça. Per això, quan entrem en crisis per un motiu conegut o inconscient normalment l’ansietat és el que notem primer. L’ansietat es pot exterioritzar en por, pressió al pit, nus a l’estómac, somatitzacions, problemes per dormir bé, irritabilitat… El problema principal no és l’ansietat en les seves formes, sinó què hi ha al darrera que l’ha provocat, quina és l’amenaça?

dol2

DOL I PÈRDUES

Dol per mort, separació, pèrdues significatives.

La mort o pèrdua per trencament sentimental d’una persona estimada sovint és un dels pitjors moments de la nostra vida. Implica l’acabament d’una situació que ens agradava, que coneixíem i era la nostra. Fer el procés de dol és travessar un pont sobre un abisme, des de la situació que teníem amb la persona que ara és absent, cap a una situació nova on hem de ressignificar qui som i on estem.

A vegades el dol no és per la pèrdua d’una persona, sinó d’una situació. Una pèrdua de feina, anar a viure a un altre lloc, pèrdua de salut, o la pèrdua de qualsevol situació significativa per a nosaltres.

Hivern

DEPRESSIONS

Tristesa, falta de ilusió, desmotivació, depressió.

La depressió pot esdevenir com a reacció a un fet que ens fa entrar en crisis o com a conseqüència d’una causa que ja està dins nostre. Es manifesta amb símptomes com tristesa, ansietat, apatia, pèrdua d’autoestima, pèrdua d’il·lusió, trastorns del son,…

La teràpia et pot ajudar a trobar el camí per sortir d’aquest crisis i tornar a trobar l’equilibri emocional i vital.

rage-1564031_1920

PROBLEMES DE CARÀCTER

Impulsivitat, dependència emocional, dificultat en les relacions personals.

Són problemes que es reflecteixen en la conducta que tenim cap els altres o cap a nosaltres mateixos. Provenen moltes vegades de inseguretats, baixa autoestima, maneres de ser, etc. En aquests casos, és vital entendre perquè ens comportem d’aquesta manera i trobar recursos per afrontar les situacions d’una manera més eficaç.

Aneguet

AUTOESTIMA

Baixa autoestima, inseguretat, timidesa.

Darrera d’una baixa autoestima hi poden haver moltes causes: estils educacionals i relacionals rebuts en la infància, problemes de relacions personals o familiars, missatges rebuts, creences limitants, … L’autoconeixement i trobar recursos que enforteixin el jo és la principal via per superar aquestes dificultats.

Núvols

PROBLEMES INESPECÍFICS

Insatisfacció vital, problemes relacionals, dificultat d’adaptació.

A vegades senzillament no saps el que et passa, però sents tristor o ansietat. Alguna cosa et diu que no és normal com et sents. La teràpia és un camí cap al benestar i per tant, pot ajudar-te a tornar a trobar l’equilibri que has perdut.

EMDR1

TERÀPIA EMDR

El cervell té la capacitat natural de processar les situacions que anem vivint per poder-les elaborar d’una manera sana. Però de vegades patim situacions traumàtiques i el procés d’elaboració queda bloquejat, dificultant-nos la “superació” d’aquell fet. Aquest bloqueig ens produeix patiment psíquic i símptomes. L’EMDR, mitjançant un moviment ocular que estimula la connexió entre les xarxes neuronals, ajuda a reprocessar la informació de la situació traumàtica que tenim en aquestes xarxes. Així aquesta informació es pot emmagatzemar en el nostre cervell d’una manera més adequadaL’EMDR està molt indicat per treballar dificultats emocionals derivades de situacions traumàtiques (abusos, accidents, morts, …), experiències difícils del passat, fòbies, problemes d’autoestima, conflictes relacionals.